Трайков подновява кавказко-каспийската си обиколка

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подновява в сряда обиколката си в Кавказко-Каспийския регион с посещения в Узбекистан и Казахстан, след като миналата седмица бе в Азербайджан и Грузия, съобщиха от подопечното му ведомство.

В състава на българската делегация участват представители на бизнеса от секторите за преработка на нефтопродукти, международни превози и логистика, металолеене и машиностроене и др.

Узбекистанската програма на Трайков предвижда срещи с министрите на икономиката и на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията. В разговорите ще се включат и придружаващите представители на български компании, които проявяват интерес към съвместни проекти с местни партньори. Предвидени са делови срещи между фирми от двете страни и разговор на Трайков с ръководството на националната холдингова комапния “Узбекнефтегаз“.

Трайков ще участва на 4 октомври и в международния форум “Казенерджи 2011“, в който ще се включи и еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер. Акценти в дискутираните теми се очаква да бъдат взаимното сътрудничество в икономиката, търговията и енергетиката, двустранни инициативи в областта на ВЕИ, изграждане на електро-, газова и нефтена инфраструктура, проекта “Набуко“ и възможностите за транзит на казахски газ през България.

В Казахстан са планирани разговори с министрите на индустрията и новите технологии, на енергетиката и минералните ресурси, на икономическото развитие и търговията, както и с ръководството на Асоциацията на нефтодобиващите и енергоресурсните компании “Казенерджи“ и на националната нефтогазова компания “Казмунайгаз“.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес