Трайков съчетава министерски дела и оперния бал във Виена

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков e заминал на кратко посещение във Виена по покана на австрийски си колега, където ще съчетае правителствените дела с посещение на Виенския оперен бал. Това съобщиха от ведомството на Трайков в четвъртък. По време на визитата си Трайков ще разговаря с федералния министър на икономиката, семейството и младежта на Австрия Райнхолд Митерленер, с президента Федералната икономическа камара на Австрия Кристоф Лайтл.

Трайков ще се срещне и със заместник-председателя Европейския парламент Отмар Караш, с министъра на труда, социалната политика и защитата на потребителите на Австрия Рудолф Хундсторфер, с президента на икономическата камара на Горна Австрия Рудолф Траунер. За втори път в рамките на последните три седмици министърът ще обсъди напредъка по реализацията на газопровода "Набуко" с австрийския акционер в проекта "О Ем Ви".

Трайков ще присъства и на Виенският оперен бал, на който е поканен от Митерленер и Федералната икономическа камара.

Традиционният бал във виенската Щатсопера е едно от най-значимите благотворителни събития, в което участва почти цялото австрийско правителство, представители на политическия, икономическия и културен елит, припомнят от министерството на икономиката.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?