"Тракторът ще излекува всички": Съвети на Лукашенко срещу Covid-19

"Тракторът ще излекува всички": Съвети на Лукашенко срещу Covid-19

На 16 март Русия и Беларус влязоха в спор заради коронавируса. Президентът на Беларус Алекнасър Лукашенко изрази недоумение от решението на Русия да затвори общата граница, а руското правителство го упрекна, че не взима достатъчно мерки за борба със заразата.

По официални данни на властите в Беларус, заразените от Covid-19 там са 36 човека, а правителството не е въвело мащабни мерки за карантина. Страната е отворена за влизане на чужденци (но всички граници около Беларус са затворени), работят развлекателните заведения, училищата и пр.

Александър Лукашенко вече бе посъветвал сънародниците си да не се паникьосват заради коронавируса, да не купуват лекарства и маски, пише сайтът "Медуза". На 16 март, след като Русия затвори границата, той отново се изказа на тази тема, но този път предложи и своите съвети за защита от коронавируса. Ето списъка:

  • По-често си мийте ръцете.

  • Закусвайте, обядвайте и вечеряйте навреме.

  • Пийте водка ("Аз не съм човек, който пие, но в последно време на шега казвам, че с водката не само трябва да се мият ръцете, но и навярно, на ден по 40-50 грама сметнати като чист спирт, трови този вирус. Но не на работа").

  • Да се ходи в суха сауна ("Ако е два или три пъти седмично, също е полезно. Китайците ни казаха, че този вирус не издържа при +60°С").

  • Просто работете. Най-добре в полето на трактора. ("Приятно е да се гледа телевизия – хората [на село] работят на трактора, никой не говори за вируси. Там тракторът ще излекува всички, полето ще излекува всички").

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?