Тръмп бе предупреден да не посяга на специалния прокурор Робърт Мълър

Робърт Мълър

Ако президентът Доналд Тръмп се опита да уволни специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва аферата с руската намеса в президентските избори, това ще бъде "началото на края" за президентството му. Това предупреди сенаторът републиканец Линдзи Греъм, авторитетна фигура сред консервативните среди, предаде Франс прес.

Изявлението на сенатора от Южна Каролина е показателно за все по-голямото раздразнение сред републиканците към опитите на Белия дом да дискредитира публично Мълър и да подкопае разследването за евентуални връзки между кампанията на Тръмп с руски представители по време на президентските избори.

Сенаторът от Южна Каролина каза също, че "ще бъде платена много висока цена" и ако Тръмп реши да се раздели с главния прокурор Джеф Сешънс. "Опитът да се маргинализира и унижи главният прокурор не се приема добре в Сената", каза Греъм пред журналисти. "Не мисля, че се приема добре и сред консервативните кръгове."

През последните дни Тръмп неколкократно разкритикува публично Сешънс заради отвода му от разследването за Русия, което Тръмп смята за предателство лично към него. Това породи спекулации, че главният прокурор и министър на правосъдието може да бъде уволнен.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?