Тръмп е казал на сина си какво да каже за срещата си с руската адвокатка

Доналд Тръмп-младши

Американският президент Доналд Тръмп лично е продиктувал на големия си син какво да напише в изявлението за срещата си с руска адвокатка в разгара на предизборната кампания през 2016 г., пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

В средата на юли Доналд Тръмп-младши призна, че се е срещнал миналата година с адвокат Наталия Веселницкая, представена му като пратеничка на руското правителство, притежаваща потенциално компрометираща информация за съперничката на баща му на изборите Хилари Клинтън.

"Бързо стана ясно, че тя няма никаква интересна информация" и че истинската ѝ цел е да повдигне въпроса за забраната за осиновяване на руски деца от американски двойки, каза Тръмп-младши.

"Вашингтон пост" твърди, че президентът продиктувал това изявление на сина си, докато бил на борда на "Еър форс 1", на връщане от срещата на върха на Г-20 (7-8 юли) в Хамбург.

Цитирайки хора, свързани с тази афера, американският вестник твърди, че юристите на президента са искали да представят срещата с адвокатката като капан, заложен от демократите, в който да се хванат Тръмп-младши и тогавашният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ.

По данни на "Вашингтон пост" съветници на президента се опасяват, че пряката намеса на Доналд Тръмп в написването на изявлението на сина му може да го постави в опасно положение от юридическа гледна точка.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?