Тръмп е наддал до 110 кг, но е в много добро здраве

Тръмп е наддал до 110 кг, но е в много добро здраве

За една година президентът на САЩ Доналд Тръмп е наддал 2 килограма и вече е категорията на затлъстелите хора, но въпреки това е в много добро здраве. Това съобщиха световните агенции в петък, цитирайки данни от годишния медицински преглед на Тръмп, извършен по-рано през февруари.

Според данните 72-годишният Тръмп е висок 1,90 метра и тежи 110 килограма. Преди година теглото му беше 108 кг и тогава лекарят на Белия дом Шон Конли му препоръча да внимава с храненето, да прави повече упражнения и да свали между 4.5 и 6.8 килограма. Белият дом пък поясни тогава, че Тръмп е предпочел през изминалата година да яде повече риба вместо червено месо, но основната му физическа активност си остана голфът.

Оттогава Тръмп е качил 2 кила и технически индексът на телесната му маса става 30, тоест той попада в категорията на затлъстелите, започваща при индекс на телесна маса 30. Това увеличава риска за сърдечно заболяване и се асоциира и с по-висок риск за рак.

Според данните от прегледа пулсът на Тръмп в покой е 70 удара в минута. Миналата година е бил 68 удара в минута. Кръвното му налягане е 118 на 80. Миналата година е било 122 на 74.
Нивата на холестерола на Тръмп не са ужасяващи, но са все пак високи и лекарят на Тръмп е увеличил дозата от статини, която той приема за намаляване на холестерола. Общият холестерол на Тръмп е 196, което е по-малко в сравнение с 223 през миналата година. Така нареченият добър холестерол е 58, което е по-малко в сравнение с миналата година, когато е бил 67. Лошият холестерол на президента сега е 122, което е по-малко в сравнение с 143 от преди година. Лошият холестерол води до образуване на плаки в артериите и това може да предизвика инсулт или инфаркт.

"Взимайки предвид всички резултати от анализите, изследванията и препоръките на специалистите, преценявам общото състояние на президента като много добро", заявява сега Шон Конли.

Споделяне

Още от Свят