Тръмп е най-често съденият президент в историята на САЩ

Доналд Тръмп, ЕПА/БГНЕС
Срещу американският президент Доналд Тръмп е бил заведен безпрецедентно голям брой дела във федералните съдилища. Спрямо базата данни на американските съдилища срещу него са били подадени 134 иска, откакто той е встъпил в длъжност преди 100 дни, сочи проверка на американския вестник "Бостън Глоуб", цитирана от БГНЕС.
 
Общият брой на жалбите срещу Тръмп е близо три пъти по-голям отколкото на тримата му предшественика общо. През първата си година Барак Обама се е изправил пред 26 обвинения, Джордж В. Буш - пред 7, а Бил Клинтън - 15.
 
80% от всички дела срещу администрацията на Тръмп са свързани със затягането на имиграционните режим, условията за задържане в затворите и нарушаването на гражданските права и свободи, като 55 на сто от жалбите са подадени от Източното крайбрежие.
 
Дела са завеждали и големи градове като Сан Франциско, Ричмънд и Сиатъл, които съдят президента за опит за задържане на финансови средства.
 
Жена от Куинси, Масачузетс, пък е отишла в съда с твърдението, че действията на президента са я накарали да изгуби "радостта от живота си".
 
Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?