Тръмп е знаел от седмици, че Флин е заблуждавал за контактите си с Русия

Тръмп е знаел от седмици, че Флин е заблуждавал за контактите си с Русия

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е знаел от седмици, че съветникът му по националната сигурност Майкъл Флин е въвел в заблуждение Белия дом за контактите си с Русия, но не го е накарал незабавно да подаде оставка. Това съобщи говорителят на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс.

Спайсър посочи, че Тръмп е бил информиран в края на януари, че Флин не е казал на вицепрезидента Майк Пенс цялата истина за разговора си с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, състоял се преди встъпването в длъжност на президента.

Пенс разбрал за "непълната информация", която получил от Флин, от съобщения в медиите, появили се в края на миналата седмица, добави говорителят на Белия дом.

Флин напусна поста си в понеделник, след като Тръмп поиска оставката му. Президентът на САЩ се надява да си избере нов съветник по националната сигурност до края на седмицата.

По думите на Спайсър Флин подал оставка, след като Тръмп изгубил доверие в него.

Юридическият консултант на Белия дом разгледа случая и заключи, че не става дума за закононарушение, а по-скоро за въпрос на (загубено) доверие, отбеляза говорителят на Белия дом. 

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?