Тръмп и Макрон обсъдиха в Ню Йорк ситуацията в Сирия и търговски въпроси

Еманюел Макрон и Доналд Тръмп

Президентите на САЩ и на Франция Доналд Тръмп и Еманюел Макрон обсъдиха въпроси, свързани с международната сигурност, в това число и ситуацията в Сирия, а също и търговията между САЩ и ЕС, съобщи Белият дом.

Сред обсъжданите теми е била и тази за противопоставянето на заплахите от страна на Иран, а също и създаването на справедливи условия за търговия между САЩ и ЕС. Двамата лидери са обсъждали и плановете на Тръмп да посети през ноември Париж и да присъства на церемонии, посветени на столетието от края на Първата световна война. Двамата президенти са потвърдили своята привързаност към тясната координация на действията за противопоставяне на глобалните предизвикателства, се казва в съобщението на Белия дом.

Тръмп и Макрон са в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН. Срещата между тях се състоя в голям хотел в Манхатън, допълва Франс прес. Тя е продължила час и по време на нея двамата президенти са се опитали да постигнат съгласие по пораждащи разногласие въпроси между САЩ и Франция, пояснява източник от Елисейския дворец.

В срещата участваха и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и топ дипломатите на двете страни. Тръмп и Макрон на два пъти си стиснаха ръце пред камерите в началото на разговорите.

Тук сме, за да постигнем резултати, каза Макрон, визирайки общата сигурност, борбата с тероризма и Близкия изток.

Споделяне

Още от Свят