Тръмп иска да отвори McDonald’s в Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп подкрепя идеята за откриване на ресторант McDonald’s в Северна Корея, съобщи сайтът Axios, позовавайки се на източник, запознат с подготовката на срещата между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Това е част от по-голямата стратегия на Тръмп -да каже на Ким Чен-ун колко по-заможни ще станат и той, и народът му, ако си съструдничат със Съединените щати. Затова и американският президент одобрява появата в Северна Корея на знаков американски бизнес, каквато е веригата за бързо хранене McDonald’s.


 
По-рано телевизия Ен Би Си съобщи, позовавайки се на свои източници, че Ким Чен-ун обмисля възможността да допусне в Пхенян франчайз на една от американските вериги за бързо хранене, но без да уточнява коя точно.

Бе отбелязано също, че в менюто на официалната срещу САЩ - Северна Корея, планирана на 12 юни в Сингапур, може да бъдат включени бургери. 

 
Според информирани източници, Тръмп ще убеждава севернокорейския лидер, че цената на сътрудничеството – и на модерните взаимоотношения – е да започне процес на ядрено разоръжаване. 
 
Прессекретарят на Белия дом коментира официално, че по време на срещата няма да се обсъждат вътрешнополитически теми. 

 
Как Сингапур се готви за срещата? 
 
От тематично свързани със срещата на върха бургери, сувенири и тениски до онлайн продажба на медальони "World Peace" (Световен мир), Сингапур се готви за домакинството си на историческата среща между американския президент Доналд Тръмп и  севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

 
Събитието възпламени предприемаческия дух на сингапурците и надеждите им за ръст на туризма дълго след самата среща Тръмп-Ким на 12 юни. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?