Тръмп иска срещата с Ким Чен-ун да е на границата между двете Кореи

Тръмп иска срещата с Ким Чен-ун да е на границата между двете Кореи

Мун Дже-ин смята, че американският президент трябва да получи Нобелова награда за мир

Американският президент Доналд Тръмп спомена селището Панминчжон на границата между двете Кореи като възможно място за историческата среща на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс.

"Обмислят се много страни за срещата, но няма ли Домът на мира, на границата между Северна Корея и Южна Корея, да бъде по-представително, по-важно и по-трайно място, отколкото трета страна? Просто питам!", написа Тръмп в "Туитър".

На същото място миналата седмица се срещнаха Ким и южнокорейския президент Мун Дже-ин. Те обещаха да работят за сключването на мирен договор между двете държави и да положат усилия за премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров.

 

Същевременно станя известно, че според южнокорейския президент Мун Дже-ин американският му колега Доналд Тръмп заслужава Нобеловата награда за мир заради усилията му да реши проблема със севернокорейската ядрена програма.

"Президентът Тръмп заслужава да спечели Нобеловата награда за мир. Това, от което се нуждаем, е само мир", е заявил Мун на среща с висши държавни служители, предава Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?