Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън

Джо Байдън (ляво) и Доналд Тръмп

Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите, съобщава британският в. "Гардиън", цитирайки най-новото социологическо изследване в САЩ. Изданието отбелязва, че данните от проучването са поредната лоша новина за и без това изпитващия трудности предизборен щаб на Тръмп в момент, когато президентът е в болница. Данните са лоша новина и защото излизат по-малко от месец преди изборите, отбелязва "Гардиън".

При това положение щабът на Тръмп трескаво обмисля стратегията си за последните седмици от предизборната надпревара, тъй като, както заявяват оттам, "каквото и да става, кампанията не бива да спира".

"Индипендънт" отбелязва, че проучването дава най-голямата разлика в полза на кандидата на демократите Джо Байдън, откакто е започнала изборната надпревара. Вестникът пише, че тази разлика се дължи според избирателите на по-доброто представяне на Байдън в първия телевизионен дебат между двамата претенденти за Белия дом, който се състоя миналия вторник.

"Телеграф" отбелязва, че коронавирусната диагноза е сериозен удар за президент, който отчаяно се е опитвал да убеди американската общественост, че най-лошото от пандемията вече е минало, независимо че броят на случаите продължаваше да расте броени седмици преди изборите на 3 ноември.

Болестта на Тръмп спря кампанията точно когато тя се нуждаеше от тласък, пише "Вашингтон пост". Изданието отбелязва, че през последните седем дни президентът е бил сполетян от поредица от проблеми, като в това число влиза хоспитализацията му за болестта, която той от толкова дълго време е омаловажавал и отхвърлял като заплаха.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?