Тръмп към филмовата академия: Толкова проблеми с Южна Корея, те им дават "Оскар"

Президентът разкритикува и Брад Пит: "Голям умник се оказа"

Доналд Тръмп коментира филмови въпроси на митинга в Колорадо

Американският президент Доналд Тръмп се скара на Американската филмова академия за избора ѝ и се подигра на получилия "Оскар" за най-добър филм "Паразит".

На предизборен митинг в щата Колорадо Тръмп довери, че му се иска да се върнат класически творби като "Отнесени от вихъра", предаде Ройтерс.

Американският президент имитира водещ на церемонията по раздаване на наградите "Оскар" и попита риторично какво по дяволите е било всичко това?! Имаме си достатъчно проблеми с Южна Корея, с търговията. И след всичко, те им дават награда за най-добър филм, коментира той.

"Не може ли да получим обратно "Отнесени от вихъра", моля?" каза Тръмп пред хиляди свои привърженици, визирайки филмовата класика, получила "Оскар" за най-добър филм преди 80 години.

Американският президент се изказа негативно и за Брад Пит, който бе удостоен с "Оскар" за най-добра поддържаща роля за филма "Имало едно време в Холивуд".

При получаването на наградата си Пит каза, че разполага с повече време за произнасяне на слово - 45 секунди, отколкото е имал бившият съветник на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън на процеса по импийчмънт в Сената. Всъщност, Сенатът отказа да изслуша допълнителни свидетели по делото и така Болтън въобще не бе призован.

"Никога не съм му бил голям почитател. Голям умник се оказа", заяви Тръмп за Пит.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят