Тръмп: Мълър и цялата му група от озлобени демократи-главорези си търсят белята

Тръмп: Мълър и цялата му група от озлобени демократи-главорези си търсят белята

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини екипа на специалния следовател Робърт Мълър, който разследва предполагаемите връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия, че се е поставил в услуга на Демократическата партия и се стреми да окаже влияние върху предстоящите междинни избори в страната през ноември, предаде Ройтерс.
Според президента, който пусна серия записки в Туитър днес, разследването представлява "маккартизъм", или "лов на вещици".

"Мълър и цялата му група от озлобени демократи-главорези само си търсят белята. Те изпитват удоволствие от това да зачернят живота на други хора, а в същото време не желаят да разкриват действително (състояли се) корупционни действия в лагера на демократите - лъжи, уволнения, унищожени имейли и много, много други неща. Озлобените демократи на Мълър просто искат да повлияят на (предстоящите) избори. Те са позор за нацията", писа президентът в Туитър.

Той взе повод от материал във вестник "Ню Йорк таймс", който сравни юридическия съветник на президента Дон Макгън с Джон Дийн - адвоката на президента Ричард Никсън от времето на аферата Уотъргейт. Дийн тогава постепенно се обърна срещу президента и в голяма степен допринесе за неговата оставка, макар че това му костваше затворническа присъда.

Обвинявайки отново вестника в разпространение на фалшиви новини, Тръмп посочва, че за разлика от Дийн, неговият адвокат Макгън не е "плъх" от ерата на Уотъргейт, и че той сам е разрешил на адвоката си да свидетелства пред разследването на Мълър, защото няма какво да крие.

Междувременно самият Дийн, вече в доста напреднала възраст (аферата Уотъргейт, довела до оставка на президента Никсън, се разрази преди 45 г.), е сред критиците на сегашния президент. Той също откликна на публикацията в "Ню Йорк таймс" и написа в Туитър:

"Тръмп е тотално некомпетентен и съвсем се е оплел, опитвайки се да спаси кожата в "Русиягейт". Съдбата никога не е благосклонна към некадърници, който го карат през куп за грош. За разлика от Никсън, обаче, Тръмп няма да се оттегли доброволно и достойно".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?