Тръмп награди свой верен поддръжник в Конгреса

Девин Нунес, член на Камарата на представителите от Калифорния

Американският президент Доналд Тръмп връчи Медала на свободата на един от най-изявените си съюзници в Конгреса - републиканеца Девин Нунес, член на Камарата на представителите от Калифорния, предаде Асошиейтед прес. Това е израз на желанието на президента да възнагради най-преданите си привърженици само две седмици преди да изтече мандатът му, отбелязва агенцията.

Нунес, който беше председател на комисията по разузнаването на долната камара на Конгреса, активно подкрепяше Тръмп по време на разследването за руска намеса в президентските избори през 2016 г. и разследването за импийчмънт през 2019 г. В съобщението на Белия дом се изтъква приносът на Нунес за разкриване на "най-големия скандал в американската история", имайки предвид усилията му в разследването за ролята на Русия.

Американското разузнаване и няколко комисии на Конгреса стигнаха до извода, че Русия се е намесила в изборите, за да увеличи шансовете на Тръмп като кандидат-президент.

Очаква се Медал на свободата, една от висшите граждански награди в САЩ, другата седмица да получи и републиканският конгресмен от Охайо Джим Джордан, също верен съюзник на Тръмп.

Споделяне

Още от Свят