Тръмп направи щата Колорадо съсед на Мексико

Тръмп направи щата Колорадо съсед на Мексико

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Колорадо е сред щатите, в които ще бъде построена част от граничната стена с Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Изказването на президента, направено вчера на проява в щата Пенсилвания, привлече вниманието на жителите на Колорадо и на губернатора демократ Джаред Полис. Тръмп постави Колорадо в списъка на щатите, които ще се сдобият с гранична стена, редом с Ню Мексико и Тексас.

"Ние строим стена в Колорадо, строим хубава и голяма стена, която наистина върши работа, която не можеш да прескочиш и под която не можеш да минеш", каза Тръмп.

Разбира се, щатът Колорадо не граничи с Мексико, както губернаторът Полис и други хора изтъкнаха в социалните мрежи, отбелязва Асошиейтед прес.

"Колорадо не граничи с Мексико. Хубаво е, че сега Колорадо предлага безплатна целодневна детска градина, за да може децата ни да получат основни познания по география", написа Полис в Туитър.

Тръмп написа днес в Туитър, че е искал да се пошегува с изказването си за Колорадо и е имал предвид, че граничната стена ще бъде от полза за хората в този щат.

Споделяне

Още от Свят

Как да се подходи с новата детска болница?