Тръмп не е видял доказателства, че Навални е бил отровен, но не се съмнява в изводите на Берлин

Тръмп не е видял доказателства, че Навални е бил отровен, но не се съмнява в изводите на Берлин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ трябва много внимателно да проучат фактите във връзка с предполагаемото отравяне на руския опозиционен политик Алексей Навални, предаде Ройтерс.

Пред репортери Тръмп каза, че той все още не е винял никакви доказателства, че Навални е бил отровен, но добави, че няма никаква причина да се съмнява в изводите на германското правителство, че разполага с безспорни доказателства, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичен агент, допълват ДПА и Франс прес.

"Все още не сме видели доказателства за произхода на това отравяне", каза Тръмп и обеща, че САЩ ще проучат много внимателно въпроса.

Президентът определи случая с Навални като трагичен и ужасяващ. Той изрази надежда, че скоро ще получи документация по случая, която ще позволи на САЩ да направи извода си.

Тръмп каза, че разбира желанието за предприемане на действия срещу Русия, но настоя, че поддържа добри отношения с руския президент Владимир Путин.

Президентът на САЩ обяви, че е бил твърд с Русия повече от който и да е друг, предаде Франс прес.

Тръмп също така повдигна и темата, по която има отдавнашни разногласия с Германия - газопровода Северен поток 2 и постави под въпрос решението на Берлин да купува енергия от Москва, посочва ДПА.

Веднага след като Германия оповести изводите си за Навални, САЩ изразиха сериозното си безпокойство пред Русия във връзка със случая, припомня Ройтерс.

Сега Тръмп заяви, че ще бъде много разгневен, ако действително се окаже, че Навални е бил отровен, допълва Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?