Тръмп не знае дали ще се разбира добре с Путин

Тръмп не знае дали ще се разбира добре с Путин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в интервю за телевизия Фокс нюз, че уважава руския президент Владимир Путин, но това не означава, че двамата ще се разбират добре, предаде ДПА.

В интервюто водещият Бил О'Райли пита Тръмп дали изпитва респект към Путин.

"Наистина го уважавам, но аз уважавам много хора. Това не означава, че ще се погаждам с него. Дали ще се разбираме с него? Нямам идея", отговаря Тръмп в интервюто, което ще бъде излъчено по-късно.

"Казвам, че е по-добре да се разбираме с Русия, отколкото не. И ако Русия ни помогне в борбата срещу "Ислямска държава", която е важна борба, и срещу ислямския тероризъм по целия свят - това е добро нещо", продължава Тръмп.

"Но той (Путин) е убиец!", възкликва интервюиращият.

"Има много убийци. И ние имаме много убийци. Какво си мислите? Че нашата страна е толкова невинна?", отвръща президентът.

Русия е готова да измине своята част от пътя за възстановяване на отношенията със САЩ, на които бяха нанесени сериозни щети при предишния президент Барак Обама. Това заявява руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за австрийското списание "Профил", предаде ТАСС.

По думите на Лавров, в Москва внимателно следят изказванията на президента на САЩ Доналд Тръмп за Русия. "Заявената от него позиция за необходимостта от установяване на нормален диалог между нашите страни вдъхва определена надежда за положително развитие на двустранните отношения", отбелязва Лавров.

"Ние сме готови да изминем своята част от пътя за оздравяване на връзките със САЩ, подчертава руският външен министър, според когото тяхното влошаване през последните години не е станало по вина на Москва, а в резултат на "целенасочени действия на предишната администрация във Вашингтон".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?