Тръмп: Нелегално влезлите в САЩ да бъдат депортирани обратно без съд и дела

Тръмп: Нелегално влезлите в САЩ да бъдат депортирани обратно без съд и дела

Президентът Доналд Тръмп иска хората, влезли нелегално в САЩ, да бъдат незабавно върнати там, откъдето са дошли без никакви съдебни процедури.

"Не можем да позволим на всички тези хора да нахлуят в нашата Страна. Когато някой влезе, трябва незабавно, без Съдии или Съдебни дела, да го върнем там, откъдето е дошъл. Нашата система е подигравка с добрата имиграционна политика, със Закона и Реда. Повечето деца идват без родители", написа Тръмп в Туитър, цитиран от Ройтерс.

Изправен пред остро обществено недоволство и критики дори в неговата Републиканска партия, миналата седмица Тръмп направи завой в политиката на разделяне на деца мигранти от техните семейства на границата, така че възрастните да могат да бъдат задържани и разследвани – процедура, която обикновено отнема месеци.

В сряда Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага край на политиката за отделянето на деца от семействата им, преминали нелегално границата с Мексико.

Президентът обаче удвои критиките си срещу имигрантските закони в САЩ. В публични изяви, както и в Тиутър, той сравни нелегалните имигранти с агресори, опитващи се да "проникнат" в страната.

"Не можем да приемем всички хора, опитващи се да проникнат в нашата страна. Силни Граници, Никаква престъпност", гласи един от неговите туитове.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ съобщи снощи, че 522 деца, отделени от родителите си съгласно програмата "Нулева толерантност", са били събрани със семействата си, предаде Ройтерс.

До едно денонощие още 16 деца ще отидат при роднините си. Според съобщението малък брой малолетни ще останат отделени, вкл. тези, чиято родствена връзка не може да бъде установена.

По данни на министерството на здравеопазването и хуманитарните въпроси броят на тези деца е 2053 и те пребивават в обекти, финансирани от министерството. От ведомството казаха, че сътрудничат "със съответните агенции", за ускоряване на процеса за събиране на децата с техните родители или настойници.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?