Тръмп: Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар

Социалистическият уклон на демократите увеличавал шансовете му за втори президентски мандат

Тръмп: Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар

Социалистическият уклон на демократите ще доведе до преизбирането на Доналд Тръмп за президент през 2020 г. Тезата е на самия Доналд Тръмп, който изнесе реч на голяма годишна среща на консерватори, съобщи Франс прес.

Милиардерът бе посрещнат с бурни одобрителни възгласи и аплодисменти на подиума на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) в предградие на столицата Вашингтон.

"Бъдещето не принадлежи на тези, които вярват в социализма. То принадлежи на тези, които вярват в свободата. . . Съединените щати никога няма да бъдат социалистическа страна", заяви президентът, цитиран от БТА.

"Ние вярваме в американската мечта, а не в социалистическия кошмар", каза Тръмп и изрази задоволство, че социализмът е на мода сред кандидатите на Демократическата партия за президент, тъй като това, по думите му, увеличава шансовете му да бъде преизбран през 2020 г.

Обръщението му продължи над два часа и беше едно от най-дългите, които Тръмп е правил, откакто обяви кандидатурата си за президент през 2015 г.

В речта си Тръмп критикува проекта на демократите за борба с климатичните промени, наречен "Зеленият нов курс" (Green New Deal). Според президента той "ще унищожи изцяло американската икономика". "Това просто е най-лудият план, който някога е бил предлаган", добави Тръмп.

Той каза, че предложенията на кандидати за първичните избори на Демократическата партия за всеобщо здравеопазване ще доведат до "колосално повишаване на данъците".

Президентът защити постиженията си до момента, изтъквайки доброто състояние на американската икономика, наложените на Китай мита и припомни, че е напът да получи финансиране за своята "стена" по границата с Мексико.

Той обаче не засегна нито един път една от най-горещите теми в САЩ от тази седмица, а именно изслушването в Конгреса на неговия бивш адвокат и довереник Майкъл Коен, който го нарече "лъжец", "измамник" и "расист".

За другото голямо събитие от седмицата, срещата на върха със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той я определи като "много продуктивна". Коментира, че преговорите приключили преждевременно, без обща декларация, тъй като "от време на време трябва да се ходи, а не да се тича". Освен това предложението на Ким "не ми изглеждаше приемливо", каза президентът.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?