Тръмп обмисля да уволни част от пиарите си заради скандала покрай уволнението на Коми

Тръмп обмисля да уволни част от пиарите си заради скандала покрай уволнението на Коми

Президентът Доналд Тръмп смята, че неговите подчинени, отговарящи за връзките с обществеността и медиите, не се справят с работата си и обмисля уволнение на някои от тях. Това съобщава електронната версия на "Уолстрийт джърнъл", цитирана от БГНЕС. 

Според източници на изданието Тръмп смята, че те не са успели да се справят с предотвратяването на ожесточените дебати покрай уволнението на Джеймс Коми от поста на директор на ФБР.

Президентът не изключва възможността за замяна на прессекретаря Шон Спайсър. Промените обаче няма да са свързанисамо с един човек, а най-вероятно ще доведат до реорганизация на целия отдел, отговаряш за комуникациите и стратегиите в сферата.

В петък американският държавен глава предложи пресконференциите за представителите на медии да бъдат премахнати и заменени с разпращане на писмени отговори на журналистически въпроси, за да не се разпространява "неточна" информация в средствата за масова комуникация.

Тръмп обяви, че заради "твърде голямата му активност" на президентския пост, неговите служители не успяват да следят събитията и да отговарят с "абсолютна точност" на въпросите на журналистите в Белия дом.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?