Тръмп обвини американските медии, че са врагове на народа

Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп отново обвини медиите, че са отразили пристрастно разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори и ги обяви за "враг на народа" и "реална опозиционна сила", предаде Франс прес във вторник.

"В продължение на две години (големите медии) налагаха тази лудост за руски сговор, макар да знаеха, че сговор няма. Те наистина са враг на народа и реална опозиционна сила", написа Тръмп в Туитър два дни след като главният прокурор Уилям Бар оповести резюме от доклада на Мълър. Според резюмето на Бар липсват доказателства за съглашателство на Тръмп с Русия.

Милиардерът републиканец има навика да използва израза "враг на народа" за американските медии, които обвинява, че отразяват управлението му по неблагоприятен за него начин.

След като докладът на прокурора стана публичен, президентът Тръмп изглежда удовлетворен, но и реваншистки настроен, посочва АФП.

"Има много хора, които извършиха ужасни неща, бих казал дори неща, които говорят за предателство срещу нашата страна", заяви президентът. "Ще трябва да се занимаем с това", заплаши той.

След двегодишно разследване, докладът на специалния прокурор Мълър оневинява Тръмп и приближените му за сговор с Русия, според резюмето, публикувано в неделя.

Документът обаче не оневинява изцяло президента за възпрепятстване на правосъдието по това дело.

Разследването за вероятно съглашателство между Москва и предизборния екип на Тръмп през 2016 г. дълго време беше трън в петата на американския президент, над когото бе надвиснала дори и сянка на импийчмънт.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят