Тръмп обвини демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на САЩ"

Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп обвини днес демократите в "най-голямата злоупотреба с власт в историята на страната" на САЩ, след като те започнаха няколко парламентарни разследвания срещу него.

"Демократите възпрепятстват правосъдието и няма да постигнат нищо. Голямо ровене в отчаяно търсене на престъпление, докато истинското престъпление е това, което правят демократите и което направиха!", написа Тръмп в Туитър, добавяйки с главни букви "ТОРМОЗ НА ПРЕЗИДЕНТА!" в друг пост.


Укрепнали при новото си мнозинство в Камарата на представителите, демократите преминаха в настъпление срещу Доналд Тръмп, като започнаха и активизираха няколко парламентарни разследвания с експлозивен потенциал - от подозрения за сговор с Русия до обвинения за купуване на мълчанието на бивши любовници.

Те поискаха от Белия дом и държавния секретар Майк Помпейо да огласят подробности от разговорите между американския президент и руския му колега Владимир Путин.

Освен това демократите изискаха от 81 физически лица и организации, включително от синовете на президента Тръмп Ерик и Доналд-младши, както и от зет му Джаред Къшнър, документи във връзка със започнало вчера мащабно ново разследване. С тези документи демократите искат да разследват подозрения за " възпрепятстване на правосъдието, корупция и други злоупотреби с власт от страна на президента Тръмп, негови съдружници и членове на правителството му", уточни Правната комисия в Камарата на представителите.

Тръмп разкритикува новото разследване и наред с това заяви, че сътрудничи на всички разследвания, които вече са в ход.

"Демократите тормозят президента, за да отвлекат вниманието от радикалната си програма", подкрепи го говорителката на Белия дом Сара Сандърс. 

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?