Тръмп обвини Обама в подслушване по време на предизборната кампания

Тръмп обвини Обама в подслушване по време на предизборната кампания

Американският президент Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил да бъде подслушван преди президентските избори, които бяха на 8 ноември 2016 г., предадоха световните агенции.

Обвиненията бяха отправени в серия от публикации на Тръмп в социалната мрежа "Туитър".

В тях президентът не навлиза в подробности и не съобщава детайли във връзка с твърденията си за подслушване.

"Ужасно! Току-що открих, че Обама е "подслушвал линиите ми" в "Тръмп Тауър" точно преди победата", се казва в един от туитовете на Тръмп и се допълва, че "това е маккартизъм".

"Колко ниско трябва да е паднал президентът Обама, та да подслушва телефоните ми по време на свещения изборен процес. Това е Никсън/Уотъргейт. Лош (или болен) тип!", се казва в други туит на президента.

"Бас ловя, че добър адвокат би направил страхотно дело от факта, че президентът Обама е подслушвал телефоните ми през октомври, точно преди изборите!", гласи трети туит.

"Законно ли е действащ президент да "подслушва" надпреварата за президент преди изборите?",пита Тръмп в друг туит.

Доналд Тръмп говори и за срещите на министъра на правосъдието Джеф Сешънс с руския посланик във Вашингтон. Той казва, че първата среща на Сешънс с посланика е била уредена от администрацията на Обама "в рамките на програма в областта на образованието за 100 посл..." (най-вероятно се има предвид посланици, но туит не е довършен)

В друг туит Тръмп казва, че руският посланик, срещнал се със Сешънс, е посетил Белия дом по времето на Обама 22 пъти и четири от тези визити са били направени миналата година.

Междувременно в Америка продължават протестите срещу действията на администрацията на президента против транссексуалните.

В Чикаго хиляди излязоха на шествие по улиците на града в подкрепа на транссексуалните. Те развяваха плакати "Правата на транссексуалните са човешки права" и "Защитете транссексуалните младежи".

Преди седмица администрацията на Доналд Тръмп отмени насоките за американските държавни училища, които допускат транссексуалните ученици да използват тоалетни според тяхната полова идентичност.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят