Тръмп обяви бизнеса си за чист, няма пари в офшорки

Тръмп обяви бизнеса си за чист, няма пари в офшорки

Доналд Тръмп заяви, че не няма средства в швейцарски банки и офшорни компании. Това обяви претендентът на Републиканската партия за президент на САЩ в интервю за телевизия Ей Би Си.

"Нямам сметки в швейцарски банки, нямам и пари в офшорни зони", каза Тръмп и увери, че бизнесът му е "много чист".

"Ако имах някъде още някакви пари, това щеше да бъде съобщено от много източници, защото бизнесът ми се следи много внимателно", добави той.

Тръмп обаче отново отказа да публикува данъчната си декларация, докато не приключи одита на компаниите му.

"Надявам се това да стане преди изборите през ноември", каза милиардерът.

"Винаги съм се стараел да плащам възможно най-малко данъци и съм го заявявал през последните две години. Причината е, че чиновниците харчат напразно пари", заяви Тръмп.

Помолен да каже все пак какъв процент плаща като данъци, той отвърна кратко: "Не е ваша работа. Ще разберете, когато публикувам данъчната си декларация".

По повод интервюто с Тръмп Ей Би Си припомни, че традицията да се оповестяват сведенията от данъчните декларации е възникнала през 1976 г., когато това е направил президентът Джералд Форд.

Хилари Клинтън, която се бори за номинацията на демократите за Белия дом, направи публично достяние данъчните декларации на семейството си  за периода 2007-2014 г. Преди това семейство Клинтън публикуваха декларациите си започвайки от 1977 г., отбелязва Ей Би Си.

Както съобщи предизборният щаб на Клинтън, семейството ѝ е платило данъци, възлизащи на 35.7на сто от доходите му за 2014 г.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, основният съперник на Хилари Клинтън за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия, публикува данъчната си декларация за 2014 г.

Той е в групата на данъкоплатците, които трябва да плащат на държавата 28% от доходите си, но имайки предвид различни облекчения всъщност неговият процент е бил 14.7.

Според Ей Би Си има различни оценки на състоянието на Тръмп.

Той самият го оценява на 10 милиарда долара, но независими източници като списание "Форбс" говорят за 4.5 милиарда долара.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят