Тръмп обяви за схема исканото повторно преброяване в Уисконсин

Тръмп обяви за схема исканото повторно преброяване в Уисконсин

Доналд Тръмп определи искането за повторно преброяване на гласовете, подадени в щата Уисконсин по време на президентските избори, като „схема“ и „злоупотреба“ от страна на инициатора - неуспелия кандидат на Зелената партия Джил Стайн.

Това преброяване е само начин за Стайн, която получи по-малко от един процент от гласовете, да попълни банковите си сметки, заяви Тръмп.

В интервю за СиЕнЕн Стайн отговори, че инициативата ѝ е подкрепена от 110 хиляди граждани и цели преодоляване на недоверието, насадено сред американците заради хакерските атаки по време на предизборната кампания.

От щаба на основния опонент на Тръмп - Хилари Клинтън, обявиха, че ще участват в преброяването на гласовете в Уисконсин, не защото имат доказателства за саботаж на изборния процес, а за да уверят 64-те милиона американци, гласували за Клинтън, че резултатите ще бъдат "представени точно“.

Корекция в Уисконсин няма да обърне изборните резултати в страната като цяло. Теоретично това може да се случи при ново преброяване на гласовете в Пенсилвания и Мичиган.

Споделяне

Още от Свят