Тръмп: Очаквам страхотни отношения с Иран, но не сега

Доналд Тръмп, ЕПА/БГНЕС, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че иранците нямат избор и трябва да се променят, преди да може да се проведе среща с тях, но в бъдеще очаква страхотни отношения с Техеран, предаде Ройтерс.

В изказване преди словото си пред Общото събрание на ООН, Тръмп каза: "Няма да се срещна с тях, докато не променят подхода си. Това ще се случи. Мисля, че нямат избор. Очакваме да имаме страхотни отношение с Иран, но това няма да стане сега".

Тръмп закъсня малко за речта си пред Общото събрание, което принуди организаторите да променят реда на ораторите в последния момент, предаде Асошиейтед прес. Президентът на САЩ трябваше да говори втори на днешната сесия след бразилския държавен глава Мишел Темер. Но след словото на Темер настъпи неловка пауза, докато служителите на ООН подготвяха подиума за планирания да говори трети президент на Еквадор Ленин Морено, който е в инвалидна количка.

Кортежът на Тръмп пристигна докато Морено говореше. От Белия дом не обясниха веднага какво е наложило закъснението.

Политиката на Тръмп "Америка на първо място" и критиките към съюзниците му се сблъскват с многостранния дух в Общото събрание на ООН, посочва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?