Тръмп осъди "лъжите" на медиите след разкритията за зет му

Тръмп осъди "лъжите" на медиите след разкритията за зет му

Президентът Доналд Тръмп заяви, че много от изтичанията на информация от Белия дом са "лъжливи новини" след медийните разкрития, че зетят му Джаред Къшнър се е опитал да установи таен канал за комуникации с Москва преди встъпването в длъжност на Тръмп и да заобиколи традиционните пътища за връзка между двете страни, предаде Ройтерс.

Снощи Тръмп се прибра в Белия дом след деветдневна обиколка в Близкия изток и Европа и се изправи пред нови въпроси след твърденията за комуникации между Къшнър и руския посланик във Вашингтон.

"По мое мнение много от идващите от Белия дом изтичания на информация са изфабрикувани лъжи на медиите #FakeNews (лъжливи новини)", написа Тръмп в Туитър.

Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп Иванка, е имал контакти с Москва през декември за отваряне на таен канал за комуникации, се казва в медийните разкрития. Той поне три пъти се е срещал неофициално с руския посланик в САЩ по време и след предизборната кампания през 2016 г., заявиха за Ройтерс седем настоящи и бивши американски служители.

"Всеки път, когато видите думите "източници казват" в медиите на лъжливите новини и не се споменават имена, е твърде възможно тези източници да не съществуват, а да са измислени от автори на лъжливи новини. #FakeNews (лъжливите новини) са врагът!", туитна Тръмп.

Затова пък според него медиите са отразили "много зле" частичните избори в щатския Конгрес на Монтана в четвъртък, които бяха спечелени с минимална преднина от републиканеца Грег Джанфорте с 50,4 процента от гласовете.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят