Тръмп отново намекна за убийство на Клинтън

Тръмп отново намекна за убийство на Клинтън

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп влезе в нова полемика късно снощи, като за втори път намекна за потенциално убийство на съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде ДПА.

На предизборен митинг в Маями Тръмп неколкократно призова за отнемане на оръжията на агентите на Сикрет сървис, охраняващи Клинтън.

"Смятам, че нейните бодигардове трябва да си оставят оръжията, трябва да се разоръжат, нали?", обърна се Тръмп към събралите се. "Да им се отнемат оръжията, тя (Хилари Клинтън) не иска оръжия. Да видим какво ще се случи с нея, когато те нямат оръжия. Ще бъде много опасно", заяви кандидатът за президент на републиканците, цитиран от Асошиейтед прес.

Тръмп отдавна некоректно твърди, че съперничката му иска да премахне Втората поправка на конституцията и да отнеме правото на американците да притежават и носят оръжие, припомня агенцията.

Мениджърът на кампанията Клинтън, Роби Мук осъди коментарите, като посочи, че един кандидат за президент не бива да си позволява такива изявления. "Независимо дали това се прави с цел да се провокират протестиращи на митинг или нехайно, или на шега, такива изказвания са недопустими за всеки, който се стреми към поста главнокомандващ", посочи Мук в изявление, цитирано от Си Ен Ен.

Изказването бе направено месец, след като Тръмп беше обвинен, че насърчава притежателите на оръжия да убият Клинтън, ако тя спечели изборите на 8 ноември.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?