Тръмп отправи нападки към помощничка на Пенс, която ще свидетелства срещу него

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нападки срещу правителствена служителка, която ще свидетелства на публичните изслушвания по разследването за импийчмънт срещу него, съобщи ДПА.

Дженифър Уилямс, която е специален съветник на вицепрезидента Майк Пенс за Европа и Русия, заяви на закрити слушания в Камарата на представителите на 7 ноември, че в телефонния разговор между Тръмп и украинският му колега Володимир Зеленски от 25 юли се съдържало "необичайно и неподобаващо" искане към Украйна да разследва вероятния съперник на Тръмп в президентските избори догодина Джо Байдън.

"Кажете на Дженифър Уилямс, която и да е тя, да прочете и двете стенограми от разговорите между президентите, както и да погледне неотдавна направеното от Украйна изявление", написа Тръмп в Туитър. "След това нека се срещне с моите противници, които не познавам и за които почти никога не съм чувал, и тогава заедно да разработят една по-добра атака срещу президента", добавя той.

По-рано вчера председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси от Демократическата партия заяви, че Тръмп, ако желае, може да застане пред законодателите и да представи своите доводи относно разследването за импийчмънт. "Президентът може да дойде и да поговори с комисията, да каже цялата истина, която иска, ако поиска", заяви Пелоси в интервю, излъчено вчера по телевизия Си Би Ес.

Тя изрази мнение, че това, което е сторил Тръмп, е "много по-лошо от това, което е направил /37-ият президент на САЩ/ Ричард Никсън", срещу когото също бе започната процедура по импийчмънт, но той подаде оставка още преди началото на изслушванията.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?