Тръмп похвали съпругата на Макрон, че е в "толкова добра форма"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Донлад Тръмп направи комплимент на първата дама на Франция Брижит Макрон, докато двете двойки се разхождат в Париж. Той я хвали, че е в "толкова добра форма".

71-годишният Тръмп заедно с 47-годишната си съпруга Мелания е на държавно посещение във Франция, където в четвъртък бе посрещнат от френския си колега Еманюел Макрон (39 години) и 64-годишната му съпруга Брижит.

Във видеорепортаж, публикуван във Фейсбук страницата на френското правителство, се вижда как двете двойки обикалят комплекса Дом на инвалидите, където са погребани Наполеон Бонапарт и други френски герои.

След обиколката, Тръмп се обръща към френската първа дама, прави жест към нея и казва: "Вие сте в такава добра форма". След това повтаря коментара си пред президента Макрон и се обръща отново към съпругата му в думите: "Прекрасна." Нейният отговор не се чува. После Тръмп пожелава на Брижит и Мелания, които имат отделна програма, да изкарат хубаво.

В социалните мрежи феминистки разкритикува Тръмп, отбелязвайки, че коментари по отношение на фигурата и външния вид са извън границите на допустимото.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят