Тръмп предизвиква Тилърсън да си премерят коефициентите на интелигентност

Президентът не вярва, че държавният секретар го е нарекъл "дебил"

Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп предизвика държавния секретар Рекс Тилърсън да си премерят коефициентите на интелигентност, ако Тилърсън наистина е нарекъл Тръмп "дебил", както беше съобщено в медиите, съобщи Асошиейтед прес.
 
"Смятам, че това е фалшива новина. Но ако наистина го е направил, предполагам, че ще трябва да си премерим коефициентите на интелигентност. И мога да ви кажа още отсега кой ще спечели", заявява Тръмп в интервю за списание "Форбс".
 
Разговорът с изданието се е състоял в петък. 
 
Миналата седмица американската телевизия Ен Би Си съобщи, че Тилърсън нарекъл Тръмп "дебил" и заплашил да подаде оставка след бурна среща в Пентагона това лято заради дълбоки разногласия с президента. 
 
Според американската медия, която се позова на високопоставени представители на администрацията, вицепрезидентът Майк Пенс се срещнал с държавния секретар няколко дни по-късно, за да го призове да намали натиска.
 
Тилърсън определи твърденията на Ен Би Си като "много незначителни" и имащи за цел "само да разделят".
 
"А аз няма да участвам в усилията за внасяне на разделение в тази администрация", подчерта той.
 
Впоследствие Държавният департамент опроверга официално информацията на Ен Би Си. Говорителката на американското външнополитическо ведомство обърна внимание, че Тилърсън и Тръмп са имали добър "телефонен разговор" след речта на държавния секретар.
 
След това президентът на САЩ каза, че има "пълно доверие в Рекс", и разкритикува "напълно фалшивата, изфабрикувана от Ен Би Си история".
 
По-късно във вторник се очаква Тръмп и Тилърсън да се съберат  и на обяд заедно с министъра на отбраната Джеймс Матис.
 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?