Тръмп предрече, че "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" ще фалират до 7 години

Президентът с нова словесна акция срещу водещите американски медии

Тръмп предрече, че "Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" ще фалират до 7 години

Американският президент Доналд Тръмп продължи и през уикенда войната си с водещите американски медии.

"Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон пост" ще прекратят своето съществуване след 7 години, защото "разпространяват фалшиви новини", прогнозира в пост в Туитър Доналд Тръмп.

"Социалната мрежа Туитър с рекордни темпове се освобождава от фалшивите акаунти. Дали това ще включва и акаунтите, разпространяващи лъжливите новини на вестник "Ню Йорк Таймс", а също така играещият ролята на пропагандистка машина на компанията "Амазон" вестник "Вашингтон пост", който постоянно се позовава на несъществуващи анонимни източници? И двата вестника ще банкрутират след 7 години", написа написа държавният глава в Туитър.

В петък стана известно, че за изминалите два месеца Туитър е блокирал над 70 милиона фалшиви и подозрителни акаунти, разпространяващи лъжлива информация. Експертите отбелязват, че кампанията на Туитър против интернет ботовете набира сила, въпреки че може да доведе до намаляване на броя на потребителите на тази социална мрежа. Вицепрезидентът на Туитър обяви, че "свободата на словото не е толкова важна, ако хората не се чувстват защитени".

Тръмп многократно е заявявал, че мнозинството американски медии изключително преднамерено се отнасят към него и администрацията му, публикувайки невярна или измислена информация.

През март миналата година той нарече вестник "Ню Йорк Таймс", а също така телевизиите "Си Ен Ен", "Ен Би Си", "Си Би Ес" и "Ей Би Си" "врагове на американския народ".

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?