Тръмп сам преценил, че е в прекрасно здраве

Доналд Тръмп
Писмото на нюйоркския личен лекар на Доналд Тръмп от времето на предизборната му кампания през 2015 г., в което се твърди, че Тръмп ще е най-здравият човек, избиран някога за президент, било съставено от самия Тръмп, съобщи вчера лекарят Харолд Борнстийн.
 
"Той ми продиктува цялото писмо. Не го писах аз", заяви пред телевизия Си Ен Ен д-р Борнстийн, който казва, че бил личен лекар на на Тръмп от 1980 г.
 
Лекарят не беше открит за коментар, но по-късно в интервю за телевизия Ен Би Си той потвърди думите си, посочва Ройтерс.
 
"Г-н Тръмп беше подложен наскоро на пълен медицински преглед, който показа само положителни резултати", гласеше писмото, подписано от Борнстийн.
 
"Кръвното му налягане е 110 на 65, а лабораторните резултати са удивително добри. Физическата му сила и издръжливост са забележителни. Мога да заявя недвусмислено, че ако бъде избран, г-н Тръмп ще е най-здравият човек, заемал някога президентския пост", се казваше в медицинската бележка.
 
Пред Енн Би Си Борнстеийн определи характеристиката "най-здрав" като "черен хумор".
Тръмп прочел на глас текста, докато Борнстийн и жена му пътували с кола през Сентръл парк, каза за Си Ен Ен лекарят. 
 
Кампанията на Тръмп публикува писмото през декември 2015 г.
 
Тръмп диктуваше писмото, а аз трябваше да му кажа, какво да не пише в него, заяви докторът. Тези твърдения противоречат на изказването му от август 2016 г., че "нахвърлил бележката за пет минути, докато шофьорът го чакал".
 
По-рано вчера Борнстийн каза, че през февруари 2017 г. дългогодишният бодигард на Тръмп Кийт Шилър и още двама души нахлули в офиса му и иззели медицинската документация на Тръмп. Това станало два дни, след като лекарят казал за един вестник, че от години предписва на Тръмп лекарство за растеж на косата, пише британският в. "Гардиън".
 
Вчера говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи на редовен брифинг, че документацията била иззета съгласно "стандартна оперативна процедура" при встъпване в длъжност на нов президент, отбелязва Ройтерс.
Споделяне

Още от Свят