mediapool.bg Ти си това, което четеш

Тръмп: Само глупаци биха помислили, че добри отношения с Русия са нещо лошо

10:05 | 08 януари 2017 | 30 коментара

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да се стреми да поддържа добри отношения с Русия въпреки оценката на разузнавателните служби, според която руският президент Владимир Путин е разпоредил намеса в американските президентски избори, предаде ДПА.

"Поддържането на добри отношения с Русия е нещо хубаво. Само глупави хора биха помислили, че е нещо лошо!", написа Тръмп в Туитър.

Той подчерта, че САЩ имат достатъчно проблеми по света и не се нуждаят от още.

"Когато съм президент, Русия ще ни уважава далеч повече, отколкото досега, и двете страни може би ще работят заедно, за да решат някои от големите и належащи проблеми на света", се казва в изявлението на Тръмп.

Според публикувана всъбота оценка на американското разузнаване Путин е разпоредил извършването на действия, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ, да подкопаят вярата в демократичния процес и да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Разузнаването смята, че в рамките на тази кампания са били хакнати сървърите на Националния комитет на Демократическата партия.

Още по темата
  • 08 януари 2017
Още от Свят