Тръмп: Само Христос е по-популярен от мен (видео)

Тръмп: Само Христос е по-популярен от мен (видео)

Американският президент Доналд Тръмп заяви по време на предизборен митинг в Северна Каролина, че е на второ място след Исус Христос по популярност в САЩ. Видеоклипът на речта е публикуван в YouTube канала на "Индипендънт".

"Веднъж ми казаха: "Ти си най-известният човек в света в момента". Казах, че това не е така. А моите събеседници попитаха кой е по-известен. И аз отговорих, че това е Исус Христос", каза Тръмп.

Тръмп добави, че ако погледнете към небето, става ясно, че Исус Христос води "с голяма разлика".

Преди възхвалите към Бога той отправи съболезнования към съперника си от Демократическата партия за президентския пост Джо Байдън, чийто предизборен щаб съобщи, че двама от сътрудниците в екипа да дали положителен тест за Covid-19.

"Маски, без маски, всичко, може да направите всичко, което знаете, но при все това ви е нужна помощ от началника", каза Тръмп, посочвайки към небето, предаде сайтът "Дъ Хил".

Междувременно синът му атакува демократите, обявявайки ги за антихристиянска партия.

"Демократическата партия, крайнолевите, станаха партията на "атеистите" и те искат да атакуват Християнството, те искат да затварят църкви и за тях е напълно нормално магазините за алкохол да стоят отворени", каза той в радиоинтервю в Северна Дакота.

Джо Байдън, който е практикуващ католик, се стреми да завоюва позиции сред евангелистките християнски избиратели, които в по-голямата си част гласуваха за Тръмп през 2016 г.

Миналата седмица над 1600 религиозни лидери обявиха подкрепата си за Байдън, а в съвременната история на САЩ това е най-голямата такава група, дала подкрепа за кандидат на Демократическата партия.

Споделяне

Още от Свят