Тръмп: САЩ се придвижват бързо към търговската сделка с Великобритания

Доналд Тръмп и кралица Елизабет

Президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати и Великобритания се придвижват бързо към търговско споразумение, което ще бъде "фантастично и голямо“.

"Мисля, че ще направим фантастична и голяма търговска сделка с Обединеното кралство", заяви американските президент пред репортери преди да замине за политически митинг в Ню Хемпшир.

"Придвижваме се бързо", допълни той.

Тръмп отбеляза, че е разговарял в сряда с британския премиер Борис Джонсън и ще разговаря отново с него. "Той и аз сме в голям унисон", отбеляза президентът на САЩ.

Във вторник Ройтерс цитира високопоставен служител на администрацията на Тръмп да казва, че двете страни обсъждат частично споразумение, което може да влезе в сила на 1-ви ноември - само ден, след като Великобритания трябва да напусне Европейския съюз (на 31-ви октомври).

Длъжностни лица от двете държави са обсъдили възможността за временно споразумение, обхващащо всички сектори, като подобна сделка би могла да продължи за около шест месеца, посочи същият източник.

Британските привърженици на излизането на Великобритания от ЕС се надяват на широкообхватна сделка със Съединените щати, която да помогне за преодоляване на каквито и да било смущения в търговията с европейските съседи в дните и седмиците след Брекзит. 

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?