Тръмп се похвали, че е предотвратил световна ядрена война

Ким Чен-ун и Доналд Тръмп

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп каза, че ако не са били неговите усилия за урегулиране на ситуацията на Корейския полуостров, то в момента светът би бил в състояние на ядрена война.

"В момента щяхме да сме състояние на ядрена война, ако не беше дошъл правилният човек. Така, че всичко при нас е добре", каза Тръмп.

Тръмп за пореден път отбеляза, че отношенията му с Ким Чен Ун са "много добри".

Той коментира, че Русия, Китай и останалите страни са започнали да уважават САЩ, а много световни лидери го поздравяват за постигнатите успехи.

"Отново ни уважават. Дори не сте и помислили, че някога ще чуете това. Те ни уважават, Китай ни уважава, всички… Русия ни уважава... Всички уважават САЩ. Всички те уважават това, което постигнахме", отбеляза американският държавен глава пред свои привърженици в щата Мисури.

"Много от лидерите са изключителни хора — някои ми допадат, други не... Всеки един от тях обаче идва при нас и казва: "Господин президент, поздравявам ви с постигнатото за тази страна. Това, което направихте за икономиката е невероятно", добави Тръмп, цитиран от БГНЕС.

Споделяне

Още от Свят