Тръмп се срещна с шефа на Туитър

Тръмп се срещна с шефа на Туитър

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е имал "страхотна среща" с генералния директор на Туитър Джак Дорси - броени часове след като разкритикува компанията и я обвини, че не се отнася добре с него, понеже е републиканец, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп използва широко Туитър, за да отправя посланията си, особено след огласяването на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър.

През последните дни той постна и препостна в тази социална мрежа над 40 послания. Два от туитовете бяха критични към самия Туитър, отбелязва АП.

Президентът на САЩ твърди също, че компаниите, управляващи социалните медии, проявяват предубеждение към консерваторите - нещо, което фирмите отхвърлят като невярно.
"Обсъдихме много въпроси, свързани с платформата им и социалните медии като цяло.

С нетърпение очаквам поддържането на отворен диалог!", написа Тръмп в Туитър за своите близо 60 милиона последователи след срещата си с Дорси.

Въпреки че някои шефове на технологични компании да имат либерални схващания, те неизменно твърдят, в продуктите им няма политически пристрастия.

Туитър определи срещата на Тръмп с Дорси като конструктивна и подчерта, че тя се е състояла по покана на американския президент.

Споделяне

Още от Свят