Тръмп: Ще бъда президент на всички американци

В тържествената си реч като избран президент на САЩ Доналд Тръмп обеща първата му работа в Белия дом да е посветена на “излекуване на раните на разделението“, нанесени на нацията по време на кампанията и обединяването на всички американци.

“Казвам, че е време да пристъпим напред като обединен народ. Уверявам всеки гражданин, че ще бъда президент на всички американци. Това е много важно за мен“, каза той.

Тръмп поздрави своя опонент Хилъри Клинтън, че “се е борила много здраво“ по време на кампанията“. Според него американците дължат на Клинтън “голяма благодарност“ за десетилетията ѝ публична служба. Той обяви, че Хилъри Клинтън му е обадила, за да му честити победата.

Доналд Тръмп побърза да увери света какво може да се очаква от него в Белия дом.

“Ние винаги ще поставяме интересите на Америка на първо място, но ще постъпваме честно с всички. Винаги ще търсим това, което ни обединява, без враждебност“, каза новият президент.

Той се обърна специално към своите политически опоненти: “Обръщам се към тези, които не са ме подкрепяли в миналото. Ще разчитам на вашата помощ и напътствия, за да обединим отново тази велика страна“.

Тръмп обясни, че той не е водил точно предизборна кампания, а че е създал голямо движение на хора, което е довело до този „исторически“ избор.

“Казвал съм и преди, че нашето не беше точно кампания, а велико и невероятно движение, създадено от милиони здраво трудещи се мъже и жени, които обичат своята страна и искат по-добро бъдеще за себе си и своите семейства. Кампанията вече свърши, но работата на това движение тепърва започва“, каза Тръмп.

Неговият вицепрезидент Майк Пенс също отчете историческия избор на Тръмп и отбеляза, че “Америка има своя нов шампион“. Именно Пенс въведе Тръмп на сцената с думите: „Имам високата чест и рядката привилегия да ви представя избрания президент на САЩ – Доналд Тръмп“.

Новият президент се появи заедно с членовете на своето семейство и най-близките хора от екипа си. Тържественият момент бе озвучен от саундтрака на филма „Airforce one“ (така се нарича президентския самолет).

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?