Тръмп ще форсира данъчните реформи заради Ирма

Тръмп ще форсира данъчните реформи заради Ирма

Контролираният от републиканците Конгрес да ускори усилията си по реформиране на американския данъчен кодекс заради очакванит епоследици от урагана Ирма, ще поиска президентът на САЩ Доналд Тръмп. Това обяви той в събота вечерта, в навечерието на очаквания погром във Флорида в резултат на опустошителната стихия.

"Мисля, че сега, предвид случилото се с урагана, ще поискам ускоряване. Аз го исках и без това, но вече се нуждаем от него още повече", каза президентът на заседание на правителството в "Кемп Дейвид" преди връхлитането на урагана.

Според администрацията на Тръмп понижаването на данъчните ставки за физическите лица и бизнеса ще доведе до милиони нови работни места и ще стимулира допълнително икономическия растеж.

В петък в послание в Туитър държавният глава на САЩ прикани Конгреса да не чака до края на септември за данъчното законодателство.

Малко след пристигането си в резиденцията "Кемп Дейвид" за уикенда Тръмп подписа законопроект за вдигане на тавана на дълга и осигуряване на финансиране на правителството до 8 декември, както и за отпускане на помощ от 1.,3 милиарда долара за справяне с последиците от урагана Харви.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?