Тръмп ще подпише много скоро закона за санкциите срещу Русия

Тръмп ще подпише много скоро закона за санкциите срещу Русия

Американският президент Доналд Тръмп ще подпише съвсем скоро закона за засилване на санкциите срещу Русия, заяви вицепрезидентът Майк Пенс пред журналисти при посещението си в Грузия, предаде ДПА.

"Президентът Тръмп призова Русия да преустанови дестабилизиращите си действия", каза Пенс на пресконференция с грузинския премиер Гиорги Квирикашвили в столицата Тбилиси.

"Русия продължава да окупира една пета от територията на Грузия. Съединените щати категорично осъждат руската окупация на грузинска земя", посочва вицепрезидентът в аудиозапис от пресконференцията, качен на сайта на Белия дом.

През 2008 г. Русия и Грузия водиха за кратко война, в резултат на която Грузия изгуби контрола си върху два района, които се самопровъзгласиха за независими държави, но получават подкрепа от руските военни сили.

"Ние сме с вас. Горди сме от приятелството и стратегическото партньорство със страната ви и с народа на Грузия", заяви Пенс и изрази надежда, че един ден Грузия ще стане член на НАТО.

Тук съм да заявя, че "Америка на първо място" не означава "единствено Америка". Америка застава до Грузия, подчерта той.

Пенс изрази надежда, че санкциите ще доведат до един по-мирен свят.

Според ТАСС американският вицепрезидент казал в Тбилиси, че документът за санкциите срещу Русия ще бъде подписан тази седмица.

Искам да отбележа, че САЩ са за отменяне на санкциите срещу Русия, в случай че Русия се откаже от деструктивните действия. САЩ искат добри отношения и диалог с Русия. Аз и президентът Доналд Тръмп сме уверени, че по-добри отношения между САЩ и Русия може да има, смятаме, че в бъдеще това е напълно възможно, казал Пенс, цитиран от ТАСС.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?