Тръмп ще призове от самолетоносач за увеличаване на парите за Пентагона

Тръмп ще призове от самолетоносач за увеличаване на парите за Пентагона

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще отправи призив да се увеличат парите за министерството на отбраната от самолетоносач от американските военноморски силивъв Вирджиния, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп ще произнесе реч на военния кораб и възнамерява да се срещне с матроси и корабостроители. Събитието е с цел популяризиране на настояването на американския президент за увеличаване на парите за отбрана.

Тръмп заминава днес за град Нюпорт Нюз, щата Вирджиния, където ще произнесе реч на борда на самолетоносача от ВМС на САЩ "Джералд Р. Форд" - военен кораб на стойност 12,9 милиарда долара, който се очаква да бъде приет на въоръжение тази година след повишавания на цената и забавяния. Американският президент ще се срещне и със строителя на самолетоносача.

Чернова на бюджетен план на Белия дом предвижда парите за Пентагона да се увеличат с 10 процента, или с 54 милиарда долара.

"За да пазим Америка в безопасност, трябва да осигурим на мъжете и жените от въоръжените сили на САЩ необходимите им средства за предотвратяване на война - ако се наложи - те трябва да се бият и единствено и само да победят", заяви Тръмп вчера.

Споделяне

Още от Свят