Тръмп ще реши дали ще се кандидатира за президент през ноември догодина

Бившият президент препоръча на сънародниците си да се ваксинират

Доналд Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще вземе решение дали да се кандидатира отново за президентския пост след изборите за Конгрес през ноември догодина, предаде Ройтерс.

Тръмп каза, че е ангажиран да помогне на колегите си от Републиканската партия да си върнат отново контрола върху Камарата на представителите и Сената на американския Конгрес на изборите през 2022 г., които ще бъдат де факто референдум за лидерството на президента Джо Байдън.

"Мисля, че имаме много, много добри шансове да си върнем отново контрола върху Камарата", заяви Тръмп в интервю за Фонкс нюз. "Имате много добри шансове да си върнете Сената", допълни той, обръщайки се към републиканците и добави, че след това ще вземе решение дали да се кандидатира на изборите през 2024 г. Тръмп каза, че негови поддръжници вече подкрепят тази идея.

Бившият президент също така препоръча на всеки да се ваксинира срещу коронавируса. Проучвания показват, че голям брой републиканци и поддръжници на Тръмп не искат да се ваксинират.

"Това е страхотна ваксина. Това е една безопасна ваксина", каза Тръмп. Самият той се ваксинира през януари, без да вдига много шум около това. "Бих препоръчал ваксината и то бих я препоръчал на много хора, които не искат да се ваксинират и на много от онези, които гласуваха за мен, честно ви казвам", добави Тръмп.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят