Тръмп смекчава тона към Китай

Си Цзинпин и Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати писмо до китайския лидер Си Цзинпин, в което изразява надежда двамата да работят за "развитието на конструктивни отношения", които да бъдат от полза както за Пекин, така и за Вашингтон, предаде Ройтерс, цитирайки прессекретаря на Белия дом Шон Спайсър.

Тръмп благодари на президента на КНР за поздравленията по случай встъпването му в длъжност и пожела на китайския народ успех и просперитет в годината на огнения петел по китайския календар.

Ройтерс припомня, че лидерите на двете държави все още не са разговаряли пряко след като Тръмп влезе в Белия дом на 20 януари, макар че те имаха разговор, след като Тръмп спечели президентските избори през ноември.

Китай заяви днес, че придава огромна важност на китайско-американските отношения, след като потвърди за получено писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Говорителят на китайското министерство на външните работи Лу Кан каза, че Пекин приветства изпращането от Тръмп на поздравителния адрес до китайския народ по случай Лунната нова година, както и че сътрудничеството между двете страни е единственият възможен вариант.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?