Тръмп смятал да прави собствена дигитална империя, за да конкурира Fox News

Тръмп смятал да прави собствена дигитална империя, за да конкурира Fox News

Президентът на САЩ Доналд Тръмп казал пред приятели, че иска да направи компания за дигитални медии, която да се конкурира с Fox News и така да съсипе близката до консерваторите телевизионна мрежа, съобщи в четвъртък агенция Axios, позовавайки се на свои източници.

Някои от съветниците на Тръмп мислят, че Fox News е сгрешила миналата седмица като изпревари останалите телевизии с новината, че демократът Джо Байдън печели щата Аризона. Победата в този и още няколко колебаещи се щата бе ключова за спечелването на президентските избори. Новината бе обявена първо от Асошиейтед прес, а Fox News бе втората медиа, която направи това. Тръмп е бил вбесен от случилото се.

"Той планира да разруши Fox news. Това е без съмнение", е заявил пред Axios неназован източник, детайлно започнат с намеренията на действащия президент.

Според слухове още преди изненадващата му победа през 2016 г., Тръмп е искал да създаде своя собствена кабелна мрежа или друг вид дигитална компания. Но създаването на кабелни системи е скъпо и отнема време, твърди информираният източник, според когото актуалният план на Тръмп е да стартира дигитален медиен канал, който ще излъчва на живо онлайн. По този начин ще излезе по-евтино и може да се стартира по-бързо.

Идеята на Тръмп била да начислява месечна такса на феновете си, много от които са зрители на Fox News и така да измести кабелната мрежа. Моделът ще е заимстван от месечната такса в размер на 5.99 долара за клиентите на онлайн стрийминга на Fox Nation.

Тръмп разполага с огромна база данни от имейли и телефонни номера на привържениците си, на които може да разчита да станат клиенти на дигиталната му медиа, което би било добър начален старт за новия му бизнес.

Източникът на Axios твърди, че Тръмп може да използва инициираните от него просети за преброяването на гласовете на изборите, за да подкопае Fox.

"Той ще използва много време, за да разбие Fox", казва източникът.

Тръмп напоследък все повече се оплакваше, че сега Fox News прави повече интервюта с представители на Демократическата партия, отколкото преди. Освен това промотираше други консервативни медии като One America News и Newsmax.

"Fox много се промени", коментира той в последното си интервю, дадено не другаде, а пред телевизия Fox News в изборния ден. "Някои питат: Каква е най-голямата разлика в сравнение с четири години по-рано. И аз казвам – Fox", заяви той и допълни: "Аз не се оплаквам – аз само казвам на хората. Това е една от най-големите разлики на сегашните избори в сравнение с миналите".

Споделяне

Още от Свят