Тръмп: Трябва да се сложи край на убийствата на християни в Близкия изток

Доналд Тръмп, ЕПА/БГНЕС
Трябва да се сложи край на убийствата на християни в Близкия изток, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той осъди нападението вчера срещу копти в египетската провинция Ел Миня, което накара президента на Египет да призове Тръмп да застане начело на борбата срещу глобалния тероризъм, предаде Асошиейтед прес.
 
"Терористите водят война срещу цивилизацията и е дълг на всички, които ценят човешкия живот, да се изправят срещу това зло и да го победят", каза Тръмп според съобщението на Белия дом, цитирано от Франс прес и ТАСС.
 
По думите му Америка "ясно заявява на приятели, съюзници и партньори, че безценните исторически християнски общности на Близкия изток трябва да бъдат пазени и защитени.
 
Проливането на кръвта на християните трябва да бъде прекратено и всички, които помагат на техните убийци, трябва да бъдат наказани. Това безмилостно клане на християни в Египет наранява сърцата ни и вселява скръб в душите ни", каза президентът.
 
Според него обаче то ще укрепи решимостта на страната да се пребори с терористичните организации и да разобличи тяхната "порочна, извратена и жестока идеология".
 
Тръмп увери, че Америка твърдо подкрепя египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, който в телевизионно обръщение снощи директно се обърна към американския президент.  
 
Според президента на Египет основната задача на Тръмп сега е изкореняването на терора и той е убеден, че американският президент е способен да се справи с тази задача.
 
"Отправям моя апел към президента Тръмп: Вярвам във вас, вярвам на вашата дума и вярвам, че сте способен да направите борбата с глобалния терор своя първостепенна задача", каза Сиси.
Споделяне

Още по темата

Още от Свят