Тръмп твърди, че не е променял възгледите си за стената с Мексико

Тръмп твърди, че не е променял възгледите си за стената с Мексико
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че позициите му по изграждането на предложената от самия него стена по южната граница не се е променяла и че Мексико ще плати за стената, било пряко или непряко, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
 
"Стената си е Стената, не се е променяла или развивала от първия ден, в който я замислих", заяви Тръмп в серия туитове тази сутрин. Тя ще бъде платена, пряко, непряко или чрез дългосрочни плащания от Мексико, което има абсурдният търговски излишък от 71 милиарда долара със САЩ".
 
"Стената за 20 милиарда долара е "дребна сума" в сравнение с това, което Мексико печели от САЩ", добави Тръмп, подчертавайки, че "НАФТА е лоша шега!"
 
Представители на Демократическата партия, които се срещнаха вчера с началника на канцеларията на Тръмп Джон Кели заявиха, че според него има райони от границата, където не е необходима стена, а Тръмп не знаел това, когато правел предизборните си обещания.
 
Сега президентът написа в Туитър, че част от стената няма да бъде плътна и че "никога не е имало планове тя да се строи в райони, където има природна защита като планини, пустини или опасни реки или води". 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?