Тръмп: Ваксината срещу коронавируса ще е на разположение преди изборите

Тръмп: Ваксината срещу коронавируса ще е на разположение преди изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ваксината срещу Covid-19 може да бъде на разположение преди президентските избори на 3 ноември. Той също така обвини кандидата на демократите за президент Джо Байдън и неговата кандидатка за вицепрезидент Камала Харис в "безотговорна реторика срещу ваксините", предадоха световните агенции.

Миналата седмица Харис обясни, че не вярва и дума в твърденията на американския президент, че ваксината срещу новия коронавирус ще бъде на разположение преди изборите."Трябва един достоверен информационен източник да говори за ефикасността и надеждността на ваксината", каза тогава тя.

От своя страна Байдън каза, че би искал да види "какво казват учените" и призова за "пълна прозрачност за ваксината". Той освен това обвини републиканския си опонент, че "подкопава общественото доверие, като политизира въпросите, свързани с общественото здравеопазване".

"Ако можех да разполагам с ваксина още утре, щях да го направя. Дори и това да ми коства изборите", каза още Байдън.

Всичко това днес Тръмп определи като "безотговорна реторика против ваксините" и каза, че такава реторика "застрашава живота на хората и поражда недоверие в науката". Той отрече да превръща въпроса за ваксината срещу коронавируса в аргумент от предизборната си кампания.

"Онова, което те казват, е опасно за нашата страна. Ваксината ще бъде много сигурна и ефикасна", увери Тръмп и още веднъж намекна, че тя може да е готова преди "един много специален ден" - изборите на 3 ноември.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят