Тръмп влезе в обяснителен режим заради измисления атентат в Швеция

След като озадачи политиците по цял свят и предизвика подигравки в социалните мрежи, американският президент Доналд Тръмп направи опит да обясни защо пред симпатизанти в събота говори за терористичен акт в Швеция… който никога не се е случвал.

"Казаното за Швеция се отнасяше за репортаж за имигрантите и Швеция, излъчен от телевизия "Фокс нюз", написа в "Туитър” милиардерът.

Това обаче не ставаше ясно от думите му на митинга във Флорида.

Вижте какво става в Германия, вижте какво стана снощи в Швеция. В Швеция - не е за вярване. Швеция. Те приеха много бежанци и сега имат проблеми, каквито не са си и представяли", заяви тогава президентът, като наред с това цитира реалните атентати в Брюксел, Ница и Париж.

Според представителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс Тръмп е говорил за увеличаващата се престъпност и инцидентите напоследък като цяло без да има предвид конкретен случай.

Шведското правителство поиска разяснения от Вашингтон за изказването на Тръмп. Говорителката на външното министерство Катарина Акселсон каза, че правителството не е информирано за каквито и да било "свързани с тероризъм големи инциденти".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?